RALLYvZL

 

 GEO pms Inno

Sioen - Leys winnen 5e regularity van Zuid-Limburg

De Regularity van Zuid-Limburg zag na afloop een aantal interessante resultaten. Zo kregen we een quasi-rookie winnaar, de nieuwe kampioenen die de oude bleven en de allerjongste vice-kampioene ooit. Even uitleggen…Het werden 38 wagens die in alle vroegte het servicepark verlieten, op weg naar de eerste proef, Niel. Eén van de aantrekkingspolen van deze discipline is uiteraard, dat de deelnemers tegen een opgelegd gemiddelde de proeven van de rally kunnen afleggen, inclusief de omstandigheden en de meteo waarmee ook de rally deelnemers geconfronteerd worden. De eerste problemen waren echter van organisatorisch-technische aard. De eerste controle viel weg en wat “valse” ogen (reflectoren van het tijdswaarnemingssysteem) zorgden voor een heel wisselend klassement.
 
Het is een typisch gegeven. Sommige starten wat voorzichtiger, anderen rijden wat meer op het randje, sommige hebben geluk en sommige niet. Dan zien we duo’s als Boyen-Colignon, Jacobs-Van Look en Mario en Nick Meirens de beste prestaties neerzetten. Sebastien Maertens en Raymond Verbeeck profiteerden ervan om met de Subaru Leone de leiding in handen te nemen maar het regularity spelletje is onberekenbaar. Terwijl Rik Dumortier en Korneel Vandoorn op Niel de beste controlekaart inleverden in de leuke “Red Bull” geit, gingen Hendrik Sioen en Mario Leys naar de leiding. Een minieme leiding eerst, maar naarmate de proeven vorderden werd de Honda Aerodeck met steeds betere marges geklokt en uiteindelijk zouden Sioen en Leys de leiding niet meer uit handen geven. Achter hen kwam een zenuwachtige Sander Van den Wyngaert over de meet met de VW Corrado. Samen met vader Paul Van den Wyngaert moest hij er de gehele dag een precair evenwicht op na houden. Een technische fout of rijfout kon de opgave teweeg brengen en dan zouden Patrick en Ari Meeus (Ford Sierra), of nog beter Luc en Tasha Van den Bogerd nog een kans maken op de titel. Op de baan blijven en
de finish halen, was de boodschap en de tweede plaats was ruim voldoende om het duo vader en zoon Van den Wyngaert de tweede opeenvolgende titel in Regularity te bezorgen.
De derde podiumplaats ging naar een ander familieduo, vader en dochter Luc en Tasha Van den Bogerd, in de eigenzinnige Daihatsu Rocky 2.8 TD. Ondanks een kapotte aandrijfas op de laatste verbindingsrit, slaagde ze er toch in het servicepark en de finish te bereiken. De derde plaats was voor hen voldoende om de titel van vice-kampioenen in de Regularity binnen te halen. Daarbij kwam dan nog dat Tasha Van den Bogerd, met haar 13 jaar, de jongste vicekampioene ooit wordt binnen VAS. En dan zeggen dat ze verjaart de dag… van de VAS Victory!
 
Back to Top